Hoppa till sidans innehåll

Klätterhallen Stallet


Uppsala klätterklubb driver klätterhallen i träningslokalen Stallet som ligger i området Science Park!

Hitta hit på kartan! Dag Hammarskjölds väg 58.

Klätterväggen på Stallet

 

I lokalen finns repväggar för både topprep och ledklättring upp till 12 m samt en mindre bouldervägg.

 

Övriga gym och träningslokaler i Stallet drivs av Friskis & Svettis, men Uppsala Klätterklubb är ansvarig för driften av klätterväggen. Klubbens medlemmar får använda omklädningsrummen närmast klätterhallen, bakom glasdörrarna.

Klätterklubbens medlemmar kan få tillgång till klätterhallen mot en väggavgift, på de tider då det inte är ledarledda aktiviteter, utbildningar eller event (se kalendern). Öppettiderna är 06-23 alla dagar i veckan. Om man klättrar utanför Friskis & Svettis öppettider har man ansvar att larma av och/eller på hela anläggningen, larmkod och instruktioner fås tilsammans med tag. OBS! Vill man utnyttja Friskis & Svettis gym och övriga utbud krävs att man är medlem hos dem och då kan man göra det endast under deras öppettider. 

Vilka tider som är bokade för aktiviteter i vår klätterhalla kan man se i kalendern

Väggavgiften är 500 kr per termin, vårterminen inkluderar somamren och höstterminen vinterledigheterna. För att få egen tillgång till klätterhallen krävs att man är medlem, har grönt eller rött kort och följer uppsatta regler. Då kan man mot en depositionsavgift om 100 kr få en tag som öppnar in till klätterhallen. Anmälan görs till e-post This is a mailto link.

Är ni kompisar som klättrar tillsammans går det bra om endast en i sällskapet beställer tag, övriga betalar endast väggavgift. 

Efter bekräftelse att tag kan ges betalas väggavgiften in till klubbens bankgiro 371-3625. Därefter kommer en tid erbjudas vid nästkommande säkerhetsgenomgång och utkvittering av tag, som hålls någon/några gånger per månad.

Vid detta tillfälle ska reglerna nedan ha lästs igenom och grönt/rött kort visas upp. Exakta tider är inte bestämda och under rådande sitiuation kan de bestämmas med kort varsel och antalet personer per tillfälle kommer anpassas.

För att rep-klättra krävs grönt/rött kort.


Till Klätterhallens Kalender>

Uppdaterad: 01 SEP 2021 21:12 Skribent: Magnus Torssell & Henrik Gezelius
E-post: Adressen Gömd

I samarbete med

c2 logga

Postadress:
Uppsala KK - Klättring
c/o Henrik Gezelius, Prästgårdsgatan 13A
75230 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: styrelsen.ukk@gmail....

Se all info