Utlåning

Uppsala klätterklubb har i sin ägo en del klätterutrustning som UKK-medlemmar kan låna för att kunna klättra ute. Lånetiden gör du upp med materialförvaltaren när du ”bokar” utrustningen. För att få låna utrustningen måste du vara medlem i Uppsala klätterklubb.

När du återlämnar utrustningen hjälper du materialförvaltaren att fylla i en loggbok för utrustningen. Detta för materialförvaltaren ska veta vad utrustningen har varit och vad den varit utsatt för.

Förfrågningar skickas till: This is a mailto link

Matrialförvaltare: Roger Nykom (utlån) och Peter Nytting (inspektion)

Utrustning

Crahs pads

Sedan 2021 har klubben möjlighet att låna ut crash pads under de delar av året de inte används av barnklättringens verksamhet (ca april-maj + augusti-september). För att möjliggöra tillgång över lång tid tar klubben "hyra" om 100 kr/vecka för dessa.

Mad Pad, 3 st

Triple Mad Pad, 2 st

Karbiner

Skruvkarbiner. Ett fåtal finns utöver de som är vikta åt barnklättringen verksamhet.

Kilar, etc

Vajerkilar:
Black Diamond stl 1-13, 1 set
Kong stl 1-11, 1 set

Kilpetare, 8 st

Repbromsar

ATC Guide + skruvkarbiner, 5 st
Firningsåttor: 5 st

Hjälmar

Flera olika modeller och storlekar från barn-vuxen, Petzl

Selar

"Gravidsele"/säkerhetssele: Helkroppssele Beal Styx Fast med vadderade ben, 2 st

Klubben har även selar i storlekar från barn (helkropps och vanliga) upp till XL, kan lånas i Stallet eller vid anordnade aktiviteter.

Skor

Klubben har flera skor i storlekar 29-46, kan lånas i Stallet eller vid anordnade aktiviteter.

Is-utrustning

Stegjärn

Petzl Irvis (för glaciärvandring etc), 1 st (nya remmar inköpta men ska bytas innan utlån kan ske)

Isyxor (klassiska):

Petzl Summit 52 cm, inkl leach och skydd

Petzl Summit 59 cm, inkl leach och skydd

Aid

Aidstegar Aideer, 1 par inkl ovalkarbiner

Justerbar fifi-krok (Aideer), 1 (högerhänt)

Repskydd: 3 st

Edelrid Ohm, 1 st

Rep

Nuvarande styrelse har beslutat att klubben inte kommer erbjuda dynamiska rep för utlån. Kluben har rep för barnverksamhet och till ledar-ledda event.

Uppdaterad: 23 OKT 2021 22:21 Skribent: Henrik Gezelius

I samarbete med