Hoppa till sidans innehåll

Jökull Jensson


Islänningen Jökull Jensson var medlem i Uppsala klätterklubb 1986-87, i samband med att han gick i skola i Uppsala. Efter genomgången nybörjarkurs ägnade han sig entusiastiskt åt klättring i våra träningsberg. Han flyttade tillsammans med sina föräldrar tillbaka till Island 1986, där han omkom vid en firningsolycka i närheten av Reykjavik i februari 1987. Efter hans död skänktes ca. 3 000 kronor till en minnesfond, att förvaltas av Uppsala klätterklubb. Klubbens medlemmar har vid årsmötet i februari 1989 beslutat att medel ur fonden kan utdelas om: 

i) för att möjliggöra en resa till Island med anknytning till klubbens ändamål av en icke nyinträdd klubbmedlem.

ii) för säkerhetsbefrämjande verksamhet inom klubben, såsom bergsräddningsträning, seminarieverksamhet, framställning av utbildningsmaterial eller liknande, ej löpande verksamhet.

 

Före 1994 får medlen inte tas i anspråk för säkerhetsfrämjande verksamhet, såvida inte bara en mindre del av fonden åerstår efter anslag till isländsk resa. Så länge fonden är i det väsentliga intakt, bör kapitalet inte röras vid disposition för säkerhetsbefrämjande verksamhet; avkastningen från ett år kan dock sammanläggas med senare års avkastning. Beslut om utdelning fattas av klubbens styrelse. Denna bör på lämpligt sätt se till att klubbens medlemmar känner till fondens existens.

Uppdaterad: 23 MAR 2017 19:43 Skribent: Daniel Brobäck
Epost: Adressen Gömd

I samarbete med

c2 logga

Postadress:
Uppsala KK - Klättring
c/o Henrik Gezelius, Prästgårdsgatan 13A
75230 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info